0
Pita med gyrosstegt gris & sprøde fritter
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Græsk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflergyroskrydderi
1 min.
Stegte kartofler

Tænd ovnen på 225 grader.

Skrub eller skræl kartoflerne, og del dem i 6-8 både hver. Udvand bådene i rindende koldt vand i 5 min. Giv dem et opkog i rigeligt godt saltet vand i ca. 3-4 min., dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe helt af. Vend dem rundt med olivenolie, og krydr med 1/3 af gyroskrydderierne, salt og masser af sort peber.

Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag). Steg dem i den forvarmede ovn, til de er lækkert sprøde og gyldne. Vend et par gange undervejs.

hakket grisekød 6-9%hvidløggyroskrydderi
10 min.
Gyros

Brun kødet grundigt af i en tykbundet gryde eller pande i lidt olie og smør. Når det er brunet godt og grundigt af, tilsættes hakket hvidløg (brug det halve her), som ristes med i 2-3 min. Tilsæt derefter de sidste 2/3 af gyros krydderiet, og rist igennem igen. Smag til med salt og peber.

yoghurt 3,5 %hvidløg
35 min.
Hvidløgsdressing

Rør yoghurt med lidt sukker, presset hvidløg (brug det sidste her), 1 spsk. olivenolie pr. pers. samt salt og peber, og lad den gerne trække 15 min.

pitabrødhjertesalat
45 min.
Anretning

Skyl hjertesalaten, og skær den rustikt ud. Bag pitabrødene ved 225 grader i 1-2 min. Skær et hul i toppen, og fyld hver pita med gyroskød, dressing, og hjertesalat. Servér med de sprøde fritter.

Fif: Brug resten af dressingen som dip til kartoflerne.

 

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?