Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær blomkålen ud i mundrette stykker, og brug gerne stokken også.
Vend stykkerne med lidt olivenolie, halvdelen af harissakrydderi og lidt salt.
Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er møre med lidt bid.
Riv agurk på den grove side af et rivejern, drys med lidt fint salt, og lad den salte 5 min. Knug den letsaltede og revne agurk let med hænderne, og hæld vandet væk.
Vend agurk sammen med yoghurt, tzatzikikrydderi og fintrevet hvidløg efter smag (brug ca. 1/3 af den totale mængde her, og gem resten til kødet), og krydr med lidt olivenolie, salt og godt med friskkværnet sort peber.
Steg kødet på en meget varm pande i lidt god olivenolie, til det er gennemstegt. Kom det sidste hvidløg på, og steg med i et par minutter. Krydr med salt og peber samt den sidste halvdel af harissakrydderiet.
Lun pitabrødene de sidste 2-3 min. i ovnen.
Anret pitabrød ved bordet med bagt blomkål, kød & tzatziki.
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Tzatziki krydderi indeholder:
75% dildspidser, 15% hvidløgspulver, 10% tørret citronskal
Kommentarer og forslag til opskriften