0
Pita med kebab af Hopballe kylling med coleslaw & sprøde fritter

Pita med kebab af Hopballe kylling med coleslaw & sprøde fritter

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Start med at tænde oven på 225 grader alm. ovn.

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pommes frites
1 min.
Pommes frites

Fordel fritterne på bageplader med bagepapir, og bag dem sprøde og gyldne i en 225 grader varm ovn til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.

(Bemærk, at vi har øget temperaturen i forhold til anvisningen på posen, for at kunne have maden færdig på 20 minutter. Det er testet af vores kok, som siger god for ændringen).

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerkebab krydderi
1 min.
Kylling del 1

Kom kyllingen i en skål, og drys med kebab-krydderierne (gem evt. en smule til anretning) og lidt salt. Vend rundt, så alle stykkerne er krydret. Vend med 1-2 spsk god olivenolie. Lad det stå et par minutter, mens du laver coleslaw, og fritterne steger.

spidskålgulerøddercreme fraiche 18%mayonnaise
5 min.
Coleslaw

Skræl gulerødder og riv på et rivejern. Snit kålen så fint du kan. Drys med lidt fint salt og vend rundt. Lad kål og gulerødder stå i 5 min. Knug saften fra. Kom kål og gulerødder i en skål, og vend med creme fraiche og mayonnaise og smag til med salt, peber og sukker samt en smule lys eddike. 

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimler
15 min.
Kylling del 2

Varm en god pande eller wok op til meget høj varme. Kom en lille smule olie på, og rist kyllingen igennem i 1-2 minutter, til den netop er gennemstegt.

pita / somun
18 min.
Pita

Lun pita i en brødrister eller i en brandvarm ovn i 2-3 minutter.

20 min.
Anretning

Fyld pita med skiftevis coleslaw og kylling. Server fritter til, og drys evt. fritterne med det sidste kebabkrydderi.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Kebab krydderi indeholder: paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?