0
Pita med kylling, frisk salat og rød dressing
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Inden du starter

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

agurkcherry- eller blommetomaterhjertesalatbredbladet persille
1 min.
Skær det grønne

Start med at skære agurk, tomater og salat i stykker, der er små nok til at kunne komme ned i pitaen.

Pluk persillen ud i blade. Snit stilkene super fint med en skarp kniv.

creme fraiche 18%ras el hanoutcitron
5 min.
Lav dressing

Rør creme fraiche sammen med krydderblanding, persillestilke, lidt salt og et godt skud citronsaft.

Kylling i strimlerpita / somun
10 min.
Steg kylling og lun brød

Lun brødene i ovnen i 3-4 min., og hold dem derefter lune i et klæde.

Varm en stor pande op ved høj varme, tilsæt lidt olie og steg kyllingen hårdt i 3-4 min., til den er gennemstegt.

20 min.
Anretning

Anret pita ved bordet med kylling, grønt og dressing.

Velbekomme.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?