0
Pita med kylling, frisk salat og rød dressing

Pita med kylling, frisk salat og rød dressing

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Inden du starter

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

agurkcherry- eller blommetomaterhjertesalatbredbladet persille
1 min.
Skær det grønne

Start med at skære agurk, tomater og salat i stykker, der er små nok til at kunne komme ned i pitaen.

Pluk persillen ud i blade. Snit stilkene super fint med en skarp kniv.

creme fraiche 18%ras el hanoutcitron
5 min.
Lav dressing

Rør creme fraiche sammen med krydderblanding, persillestilke, lidt salt og et godt skud citronsaft.

Kylling i strimlerpita / somun
10 min.
Steg kylling og lun brød

Lun brødene i ovnen i 3-4 min., og hold dem derefter lune i et klæde.

Varm en stor pande op ved høj varme, tilsæt lidt olie og steg kyllingen hårdt i 3-4 min., til den er gennemstegt.

20 min.
Anretning

Anret pita ved bordet med kylling, grønt og dressing.

Velbekomme.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.