Få den autentiske smag af Libanon med denne opskrift på Libanesisk kylling shawarma.
Shawarma er en traditionel ret fra det mellemøstlige gadekøkken, der har sin oprindelse i det østlige Middelhavsområde og Mellemøsten.
Denne version af shawarma er typisk for det libanesiske køkken, kendetegnet ved krydret kylling, friske grøntsager og en unik krydderiblanding.
Serveret i varme pitabrød og toppet med hakket persille.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær kyllingebrystet i tynde skiver eller strimler, og læg dem til side.
Hak løgene og hvidløgene fint.
Varm en pande med lidt neutral olie op til middelhøj varme.
Tilsæt de hakkede løg og hvidløg (brug det halve af hvidløget her), når olien er varm, og steg dem, indtil de er bløde og gyldne.
Tilsæt kyllingen til panden, og steg den i ca. 5-7 min. til den er gennemstegt og gylden.
Drys shawarmablandingen over kyllingen, og rør det godt sammen. Lad det stege i et minut for at frigive smagene, og krydr med salt og peber.
Varm pitabrødene i en ovn, på en brødrister eller en varm pande.
Skær tomater og agurker i skiver, og hak persillen.
Rør yoghurt med et par skefulde god olivenolie, lidt lys eddike, finthakket/presset hvidløg (brug det sidste her), og smag til med salt, sukker og peber.
Som vist på billedet.
Servér kyllingeshawarma i de varme pitabrød, og top med agurk og tomat i skiver samt hakket persille.
Servér dressing ved siden af.
Shawarma krydderi indeholder:
Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel
Kundekommentarer ()