0
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Få den autentiske smag af Libanon med denne opskrift på Libanesisk shawarma.

Shawarma er en traditionel ret fra det mellemøstlige gadekøkken, der har sin oprindelse i det østlige Middelhavsområde og Mellemøsten.

Denne version af shawarma er typisk for det libanesiske køkken, kendetegnet ved krydret okse, friske grøntsager og en unik krydderiblanding.

Serveret i varme pitabrød og toppet med hakket persille.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløghvidløg
1 min.
Forberedelse

Snit løgene og og hak/pres hvidløgene meget fint. Brug gerne et mandolinjern til løgene. 

bagekartoflerShawarma krydderi
5 min.
Fritter

Skær bagekartoflerne ud i ca. 1 x 1 cm brede aflange stænger.

Kom dem herefter i en stor skål med koldt vand og lad dem udvande i 10 minutter. Hæld vandet fra, og tør kartoflerne i et rent viskestykke.

Læg kartoffelstængerne i en pose, bland med lidt neutral olie, og ryst posten godt, så olien bliver fordelt. Eller spray kartoflerne med olie direkte i airfryeren.

Kom fritterne i airfryeren, og indstil den på 200 grader. Giv kartoflerne 10 min., tilsæt salt og ryst formen. Giv dem yderligere ca. 15-20 min., hvor de rystes et par gange undervejs. Steg til de er gyldne og sprøde.

Krydr med 1/3 af krydderiblandingen og igen med salt til passeende mængde. 

hakket oksekødShawarma krydderizittauerløghvidløg
5 min.
Shawarma af okse

Varm en pande med lidt neutral olie op til middelhøj varme.

Tilsæt de hakkede løg og hvidløg (brug det halve af hvidløget her), når olien er varm, og steg dem, indtil de er bløde og gyldne.

Tilsæt det hakkede kød til panden, og steg den i ca. 5-7 min. til det er gennemstegt og gylden.

Drys 2/3 af shawarmablandingen over kødet, og rør det godt sammen. Lad det stege i et minut for at frigive smagene, og krydr med salt og peber.

pitabrødtomateragurk
15 min.
Tilbehør

Varm pitabrødene i en ovn, på en brødrister eller en varm pande.

Skær tomater og agurker i skiver.

yoghurt 3,5 %hvidløg
20 min.
Yoghurt hvidløgs-dressing

Rør yoghurt med et par skefulde god olivenolie, lidt lys eddike, finthakket/presset hvidløg (brug det sidste her), og smag til med salt, sukker og peber. 

25 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Servér shawarma af okse i de varme pitabrød, og top med agurk og tomat i skiver. Servér dressing ved siden af.

Bonusinfo

Shawarma krydderi indeholder:

Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?