Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Varm en pande op med rigeligt olie.
Klem farsen ud af posen og direkte på panden, eller form den med en våd ske og hånden, og steg små falafler på størrelse med golfbolde i ca. 10 min. i alt, til de er sprøde på alle sider. Afdryp dem på en rist.
Skær peberfrugt, agurk og hjertesalat i små tern, hak rødløg, og skær citronen i både.
Rør creme fraiche med fintrevet hvidløg, og top den med dukkah.
Lun pitabrød i en varm ovn (180-200 grader), til de er varme. Eller varm dem på en brødrister eller tør pande, og hold dem lune i et viskestykke.
Servér det hele ved bordet, og saml selv falafler i pitabrød med grønt og dressing.
Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.
Det er piv-nemt og drøn lækkert!
Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:
Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften