Har du et æg, kan du med fordel tilsætte det til farsen, men det kan sagtens undværes.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft til pitabrød, hvis du vil lune dem heri.
Rør kødet med krydderiblandingen, salt og peber, og form kødboller på størrelse med 2-kroner.
Steg dem på en pande i olivenolie i ca. 8 min., til de er gyldne og gennemstegte.
Riv halvdelen af agurken groft og hvidløg fint. Kom begge dele i en sigte, og drys det med lidt salt. Lad det trække kort, evt. mens du ordner grøntsagerne.
Klem væden fra med hænderne, rør agurken med yoghurt, og smag til med salt, peber og lidt olivenolie.
Skær det sidste af agurken i tern og peberfrugten i smalle strimler. Snit kålen, og skær løg i skiver.
Varm pitabrødene i den varme ovn 2-3 min. Eller på en brødrister eller tør pande, og hold dem lune i et rent viskestykke.
Anret kødboller, chilisauce, tzatziki, grønt og kødboller på fade og i små skåle, og servér det hele ved bordet, så alle kan samle selv, og får det, de bedst kan lide.
Græsk salat krydderi indeholder:
50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver
Kommentarer og forslag til opskriften