0
Pitabrød med græske kødboller og tzatziki

Pitabrød med græske kødboller og tzatziki

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Har du et æg, kan du med fordel tilsætte det til farsen, men det kan sagtens undværes. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hakket grisekødgræsk salat krydderi
1 min.
Kødboller

Tænd ovnen på 225 grader varmluft til pitabrød, hvis du vil lune dem heri.

Rør kødet med krydderiblandingen, salt og peber, og form kødboller på størrelse med 2-kroner.

Steg dem på en pande i olivenolie i ca. 8 min., til de er gyldne og gennemstegte.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
5 min.
Tzatziki

Riv halvdelen af agurken groft og hvidløg fint. Kom begge dele i en sigte, og drys det med lidt salt. Lad det trække kort, evt. mens du ordner grøntsagerne. 

Klem væden fra med hænderne, rør agurken med yoghurt, og smag til med salt, peber og lidt olivenolie. 

rød peberfrugtspidskålløgagurk
10 min.
Grønt

Skær det sidste af agurken i tern og peberfrugten i smalle strimler. Snit kålen, og skær løg i skiver. 

pitabrødsriracha sauce
15 min.
Anretning

Varm pitabrødene i den varme ovn 2-3 min. Eller på en brødrister eller tør pande, og hold dem lune i et rent viskestykke. 

Anret kødboller, chilisauce, tzatziki, grønt og kødboller på fade og i små skåle, og servér det hele ved bordet, så alle kan samle selv, og får det, de bedst kan lide. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Græsk salat krydderi indeholder:

50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.