0
Pitabrød med græske kødboller og tzatziki

Pitabrød med græske kødboller og tzatziki

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Har du et æg, kan du med fordel tilsætte det til farsen, men det kan sagtens undværes. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hakket grisekødgræsk salat krydderi
1 min.
Kødboller

Tænd ovnen på 225 grader varmluft til pitabrød, hvis du vil lune dem heri.

Rør kødet med krydderiblandingen, salt og peber, og form kødboller på størrelse med 2-kroner.

Steg dem på en pande i olivenolie i ca. 8 min., til de er gyldne og gennemstegte.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
5 min.
Tzatziki

Riv halvdelen af agurken groft og hvidløg fint. Kom begge dele i en sigte, og drys det med lidt salt. Lad det trække kort, evt. mens du ordner grøntsagerne. 

Klem væden fra med hænderne, rør agurken med yoghurt, og smag til med salt, peber og lidt olivenolie. 

rød peberfrugtspidskålløgagurk
10 min.
Grønt

Skær det sidste af agurken i tern og peberfrugten i smalle strimler. Snit kålen, og skær løg i skiver. 

pitabrødsriracha sauce
15 min.
Anretning

Varm pitabrødene i den varme ovn 2-3 min. Eller på en brødrister eller tør pande, og hold dem lune i et rent viskestykke. 

Anret kødboller, chilisauce, tzatziki, grønt og kødboller på fade og i små skåle, og servér det hele ved bordet, så alle kan samle selv, og får det, de bedst kan lide. 

Bonusinfo

Græsk salat krydderi indeholder:

50% oregano, 30% sumak, 20% hvidløgspulver

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?