0
Pitabrød med gyros, kota, syltede rødløg og peberfrugtcreme

Pitabrød med gyros, kota, syltede rødløg og peberfrugtcreme

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekød 3-6%gyroskrydderi
1 min.
Krydr kødet

Kom kødet i en skål, vend det godt rundt med krydderiblandingen, og gem det til senere.

rød peberfrugtrød chili
3 min.
Lav peberfrugtcremen

Sæt en gryde med vand over at koge.

Kassér kernehuset på peberfrugten, og skær den i grove stykker sammen med chilien (pas på med mængden - den er stærk).

Kog peberfrugt og chili i ca. 10 min., indtil de er helt bløde og næsten falder fra hinanden. Dræn dem i en sigte. Kom peberfrugt og chili tilbage i gryden, og pisk med et piskeris eller en stavblender. Pisk, indtil du har en grov creme

Smag cremen til med salt og peber.

rødløg
10 min.
Syltet rødløg

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

agurkKota
15 min.
Hak agurken

Skær agurken i mindre stykker, og bland dem sammen med kotaen i brud.

grove fuldkorns pita / somun
20 min.
Rist brødet

Rist eller bag brødet som angivet på pakken, og opbevar det efterfølgende i et klæde.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt.

30 min.
Anretning

Saml pitabrødet efter eget ønske.

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
564 kcal
Fedt:
18,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
55,6 g
heraf sukkerarter:
11,4 g
Kostfibre:
5,9 g
Protein:
39,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?