Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær peberfrugten og løget i grove stykker, og spred dem ud på bagepladen.
Bag stykkerne i ca. 15 min., indtil de er blevet helt møre og har fået lidt farve.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person under omrøring, indtil det bliver gennemstegt.
Sluk for varmen og krydr med krydderiblandingen og smag til med salt.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Skær tomaten og salaten i mundrette stykker og anret i et fad. Lige før servering vendes de med 1 tsk. olie pr. person og sesamkernerne.
Lun pitabrødene på en brødrister, eller varm dem i en 225-250 grader varm ovn i 2-3 min.
Kom løget, peberfrugten og kotaen i en skål, og blend det hele med en stavblender til en grov pure.
Smag til med salt og peber.
Servér pitabrødene og fyld dem med kødet, salaten og htipien.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kebab krydderi indeholder: paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel,
Kundekommentarer ()