Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl linserne, og kom dem i en gryde med rigeligt koldt vand - INGEN Salt endnu! Kog linserne i ca. 15 min., til de er møre. Sigt vandet fra, og krydr dem med salt.
Steg kødet i olivenolie ved høj varme, til det er brunet af og gennemstegt. Krydr med shawarmakrydderi, salt og peber, og tilsæt evt. en smule vand eller en smørklat.
Skær tomater og peberfrugt i tern.
Snit salaten, og skær rødløg i skiver
Rør en dressing af creme fraiche med lidt revet hvidløg, salt og peber.
Skær citronen i både, og pluk persillen groft.
Lun brødet på en grillpande eller en brødrister.
Anret det hele på fade og i skåle, og saml selv ved bordet.
Fyld de lune pitabrød med grøntsager, persille, kød og linser, og nyd med citronbåde og hvidløgsdressing til.
Shawarma krydderi indeholder:
Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel
Kommentarer og forslag til opskriften