Sæt ovnen på 225 grader. Skyl og læg auberginen på en bageplade dækket med bagepapir. Bag auberginen i ca. 20 min til den er helt blød og skrællen nemt kan tages af.
Skræl auberginen og hak kødet fra auberginen med en kniv eller mos det med en gaffel. Overfør kødet til en skål og smag til med salt.
Pil hvidløget og riv det på den fine side af et rivejern ned i en skål. Tilsæt creme frisken og tomatpureen og smag det til med salt.
Skyl salaten og agurken grundigt og afdryp dem for vand. Pil bladene fra stokken på salaten og skær agurken ud i tern.
Varm en pande op ved høj varm. Når panden er rygende varm, steges kødet i 2 tsk. olie pr. person i 3 min. Undgå at røre for meget rundt i panden, så det kan brune og ikke koge. Tilsæt krydderiblandingen og smag til med salt.
Bag brødene som angivet på pakken.
Server de forskellige elementer hver for sig og byg pitabrødet som der foretrækkes.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kommentarer og forslag til opskriften