0
Pitabrød med krydret okse og bagt aubergine

Pitabrød med krydret okse og bagt aubergine

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginesalt
1 min.
Auberginen

Sæt ovnen på 225 grader. Skyl og læg auberginen på en bageplade dækket med bagepapir. Bag auberginen i ca. 20 min til den er helt blød og skrællen nemt kan tages af.

Skræl auberginen og hak kødet fra auberginen med en kniv eller mos det med en gaffel. Overfør kødet til en skål og smag til med salt.

creme frisk 9%hvidløgtomatpuré
5 min.
Dressingen

Pil hvidløget og riv det på den fine side af et rivejern ned i en skål. Tilsæt creme frisken og tomatpureen og smag det til med salt.

hjertesalatagurk
10 min.
Salaten

Skyl salaten og agurken grundigt og afdryp dem for vand. Pil bladene fra stokken på salaten og skær agurken ud i tern.

hakket oksekød 3-6%ras el hanout
20 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varm. Når panden er rygende varm, steges kødet i 2 tsk. olie pr. person i 3 min. Undgå at røre for meget rundt i panden, så det kan brune og ikke koge. Tilsæt krydderiblandingen og smag til med salt.

store pita / somun
28 min.
Brødene

Bag brødene som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Server de forskellige elementer hver for sig og byg pitabrødet som der foretrækkes.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
539 kcal
Fedt:
21,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
43,5 g
heraf sukkerarter:
12,5 g
Kostfibre:
11,1 g
Protein:
38,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?