0
Pitabrød med lynstegt gris, salat, tomat og tzatziki

Pitabrød med lynstegt gris, salat, tomat og tzatziki

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Super nem og simpel ret med græske fornemmelser fra vores krydderimix.

Anret gerne det hele på små fade, og lad alle vælge selv, hvad de vil have i deres pitabrød.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
1 min.
Tzatziki

Riv halvdelen af agurken groft, og kom den i en sigte. Drys med lidt salt, og lad den dryppe af ca. 5 min. Klem væden fra, og rør den med yoghurt. 

Smag til med fintrevet hvidløg og salt, og anret tzatziki i en skål. Dryp med lidt olivenolie inden servering.

gyroskrydderi
6 min.
Gris

Steg kødet i olivenolie på en varm pande, til det er gyldent og gennemstegt, og krydr med gyroskrydderi, salt og peber.

Tomater på stilkforårsløgsalatagurkgrove fuldkorns pita / somun
12 min.
Grønt og pita

Skær tomater i tern, og snit forårsløg. Pluk salaten, og skær det sidste agurk i skiver eller tern. 

Lun pitabrødene i ovn, mikroovn, på en brødrister eller i din airfryer, og hold dem lune i et rent viskestykke. 

18 min.
Anretning:

Anret grønt, krydret kød og tzatziki i små fade på bordet, og servér med de lune pitabrød til.

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?