0
Pitabrød med stegt svinekød i strimler, thousand island og mynte

Pitabrød med stegt svinekød i strimler, thousand island og mynte

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
rodfrugter (blandede)
1 min.
Bag rodfrugterne

Forvarm ovnen til 200 °C. Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær rodfrugterne i mundrette stykker, og krydr med salt og 1 tsk. olie pr. person. Læg dem på bagepladen, og bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

græsk yoghurt 2 %sød paprikaskalotteløg
10 min.
Rør dressingen

Riv løget ned i en skål, og tilsæt yoghurt og paprika. Rør det godt rundt, og smag til med salt og peber.

agurkmynte
15 min.
Forbered urterne

Skær agurken i små stykker, og hak myntebladene groft. Rør dem godt sammen i en skål.

skinkekød i strimler
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt, ca. 3-4 min. Krydr kødet med Gyroskrydderiet samt salt og peber.

pita / somun
25 min.
Lun brødene

Lun pitabrødene som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Byg pitabrødene med kød, rodfrugter, thousand island og salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
30,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,6 g
Kulhydrat:
43,1 g
heraf sukkerarter:
7,2 g
Kostfibre:
4,8 g
Protein:
37,6 g