0
Pitabrød med shawarmakød & bagte gulerødder

Pitabrød med shawarmakød & bagte gulerødder

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodhvidløg
1 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær gulerødderne i mundrette stykker og spred ud på bagepladen.

Riv hvidløget på den fine side af et rivejern og vend det i gulerødderne med 1/2 spsk. olie pr. person.

Bag gulerødderne i ca. 15-20 minutter, indtil de er bløde og har fået godt med farve.

hakket oksekød 3-6%Shawarma krydderi
10 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. under omrøring og tilsæt krydderiblandingen. Smag til med salt og peber. 

agurk
15 min.
Rør yoghurten

Riv agurken på den grove side af et rivejern og overfør til en skål. Tilsæt yoghurt og smag til med salt og peber.

avokado
20 min.
Skær avokadoen

Skær avokadoen i små tern, overfør til en skål og krydr med salt.

grove fuldkorns pita / somun
25 min.
Bag pitabrødene

Bag pitabrødene som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Servér de forskellige elementer og byg pitabrødene som man ønsker.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Shawarma krydderi indeholder:

Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
24,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,3 g
Kulhydrat:
52,3 g
heraf sukkerarter:
15,3 g
Kostfibre:
8,8 g
Protein:
36,9 g