0

Pitabrød med stegt okse og gul peberchutney

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Sesam, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gul peberfrugtløg
1 min.
Lav chutneyen

Hak peberfrugten og løget groft og overfør det til en gryde med 1 tsk. olie pr. person.

Varm op ved middel varme i ca. 15 min., indtil grøntsagerne er helt møre. Rør lidt rundt undervejs.

Tilsæt 1/2 tsk sukker og 2 spsk. eddike pr. person og blend det hele med en stavblender.

Smages til med salt og peber.

hakket oksekød 3-6%
10 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person uden for meget omrøring. Når det er gennemstegt efter 3-4 min., kommes halvdelen af krydderiblandingen i. Rør rundt og smag til med salt og peber.

agurkiceberg
15 min.
Hak salaten

Hak agurken og salaten groft og overfør til en skål.

creme frisk 9%
20 min.
Rør dressingen

Hæld creme frisken og resten af krydderiblandingen i en skål. Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.

pita / somun
25 min.
Lun brødene

Lun brødene i ovnen eller på en brødrister.

30 min.
Anretning

Servér pitabrødene og servér dem med kødet, chutneyen, salaten og dressingen.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?