0
Pitabrød med stegt svin, yoghurtdressing og aubergine

Pitabrød med stegt svin, yoghurtdressing og aubergine

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
aubergine
1 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 180 grader. 

Skær auberginen i 1 cm. tykke skiver, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, og krydr med salt. Bages i ovnen i ca. 15 min. indtil de er helt møre.

yoghurt 3,5 %tomatpuréhvidløg
10 min.
Yoghurtdressingen

Pil hvidløget, riv det på den fine side af et rivejern, og bland det sammen med tomatpure og yoghurt i en skål. Smages til med salt og peber.

hakket svinekød 4-7%chipotlesauce krydderirodfrugtmix i stave
15 min.
Stegning

Varm to pander op ved høj varme.

Når panderne er rygende varme, steges kødet og rodfrugtmixen i hver sin pande i et par dråber olie. Undgå at røre for meget rundt i det, så det får lidt farve. Når det har stegt i et par minutter, fordeles krydderiblandingen i panderne. Smages til med salt og peber.

store grove pita / somun
25 min.
Pitabrødene

Varm brødene i ovnen som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Byg pitabrødet efter eget ønske med det stegte kød, aubergine, dressing og de stegte grøntsager.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
23,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
50,3 g
heraf sukkerarter:
11,8 g
Kostfibre:
11,7 g
Protein:
36,6 g