0
Pitabrød med za’atar grisekød, aubergineragu og frisk salat

Pitabrød med za’atar grisekød, aubergineragu og frisk salat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Hakket grisekødza'atar
1 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op ved høj varme, og steg kødet i 1 tsk. olie pr. pers., til det har fået godt med farve, og er blevet gennemstegt.

Krydr med za'atar krydderiblandingen, smag til med salt og peber, og overfør kødet til et fad.

Gem gryden til at stege auberginen i.

aubergineforårsløghvidløg
10 min.
Steg grøntsagerne

Skær auberginen i små tern, overfør dem til gryden med 1/2 spsk. olie pr. pers., og lad dem stege under jævnlig omrøring.

Hak forårsløget og halvdelen af hvidløget fint, overfør det til auberginen (gem den grønne del af forårsløget til senere), og lad det stege yderligere et par min. ved jævnlig omrøring.

flåede og hakkede tomater
15 min.
Rør raguen

Tilsæt de hakkede tomater til auberginen, og lad det simre indtil servering. Smag til med salt og peber.

græsk yoghurt, 10%
20 min.
Rør dressingen

Riv resten af hvidløget ned i en lille skål, og tilsæt yoghurten. Smag til med salt og peber.

hjertesalat
25 min.
Forbered salaten

Lun brødene i ovnen eller på en rister.

Anret salatbladene i et fad, og top med de grønne hakkede forårsløg.

30 min.
Anretning

Fyld pitabrødene med kød, ragu, salat og dressing.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
29 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,8 g
Kulhydrat:
38,3 g
heraf sukkerarter:
12,2 g
Kostfibre:
11,5 g
Protein:
35,2 g