0
Pitaburger med hakkebøf og bagte grøntsager

Pitaburger med hakkebøf og bagte grøntsager

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg kan lide at røre yoghurt med lidt harissa, hvidløg og olivenolie.

Men du kan sagtens servere yoghurt og harissa hver for sig, hvis ikke alle kan lide det spicy. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginerød peberfrugtrødløg
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

Skær aubergine i aflange skiver og peberfrugt og løg i grove både.

Læg alle grøntsagerne på bagepapir på en bageplade, og dryp dem med olivenolie (vær gavmild på auberginen). Krydr med salt, og bag dem i den varme ovn, til de er møre og gyldne. Vend dem evt. undervejs. Auberginen skal have ca. 12 min., og de andre grøntsager lidt mindre tid. 

 

hakket oksekødharissakrydderigræsk yoghurt, 10%hvidløg
10 min.
Hakkebøf og dressing

Form kødet, så der bliver 1 bøf pr. pers. Steg dem i olie på en varm pande i ca. 3-4 min. på hver side, til de er gyldne og akkurat gennemstegte, og krydr med salt og peber. 

Smag yoghurten til med lidt harissa, revet hvidløg, salt og lidt olivenolie. 

hjertesalatgrove fuldkorns pita / somun
25 min.
Salat og anretning

Snit salat, og varm pitabrød i den varme ovn.

Fyld pitabrød med bagte grøntsager, salat, dressing og bøf, og servér straks. 

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?