Jeg kan lide at røre yoghurt med lidt harissa, hvidløg og olivenolie.
Men du kan sagtens servere yoghurt og harissa hver for sig, hvis ikke alle kan lide det spicy.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Skær aubergine i aflange skiver og peberfrugt og løg i grove både.
Læg alle grøntsagerne på bagepapir på en bageplade, og dryp dem med olivenolie (vær gavmild på auberginen). Krydr med salt, og bag dem i den varme ovn, til de er møre og gyldne. Vend dem evt. undervejs. Auberginen skal have ca. 12 min., og de andre grøntsager lidt mindre tid.
Form kødet, så der bliver 1 bøf pr. pers. Steg dem i olie på en varm pande i ca. 3-4 min. på hver side, til de er gyldne og akkurat gennemstegte, og krydr med salt og peber.
Smag yoghurten til med lidt harissa, revet hvidløg, salt og lidt olivenolie.
Snit salat, og varm pitabrød i den varme ovn.
Fyld pitabrød med bagte grøntsager, salat, dressing og bøf, og servér straks.
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Kundekommentarer ()