0
Pitaburger med hummus og løgsalat

Pitaburger med hummus og løgsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg laver altid min hummus i min foodprocessor eller blender.

Men du kan sagtens bruge en stavblender, eller hvad du nu har, i stedet.

Har du ingen af delene, så rist kikærterne, og rør tahini med citronsaft, vand og olivenolie, og brug det som dressing og fyld. 

PS. Der er ikke spidskommen i denne version, men du kan naturligvis smage til med spidskommen, hvis du vil.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødløgbredbladet persillekogte kikærterhvidløgcitrontahin
1 min.
Løgsalat og hummus

Tænd ovnen på 230 grader til pitabrød, eller find en brødrister eller en airfryer frem, hvis du ikke vil tænde ovnen. Du kan også bruge en varm pande.

Snit rødløg i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern). Kom 3 spsk. lys eddike i en skål, og rør det med 2 tsk. sukker. Vend løg i, og lad det trække indtil servering, hvor det vendes med groft plukket persille. 

Skyl og afdryp kikærterne. Blend dem med følgende pr. dåse kikærter: et fed pillet hvidløg, saft af 1/2-1 citron, tahin og 1/2 dl olivenolie. Smag til med salt, og spæd med koldt vand, hvis hummussen skal være mere glat. Jeg bruger 1/2-1 dl iskoldt vand i min hummus - måske endda en smule mere. 

hakket oksekødagurktomaterrød peberfrugt
Bøffer og grønt

Form kødet til bøffer, så du får 1 bøf pr. pers., og steg dem gyldne og akkurat gennemstegte i olivenolie på en pande. Krydr dem gavmildt med peber og salt. 

Skær agurk, tomater og peberfrugt i mundrette chunks. 

pita / somun
17 min.
Anretning:

Kom pitabrødene i ovnen, på en brødrister eller hvordan du synes, er mest praktisk. Hold dem varme i et rent viskestykke. 

Anret bøffer, grønt, hummus og løgsalat i skåle og på små tallerkener, og sæt det på bordet til "saml selv din pitaburger"- evt. med en chilisauce til. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?