0

Pizza bianco med kartofler, parmesan, rosmarin og rucola

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Pizza

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
1 min.
Tænd ovnen:

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug. Forvarm ovnen til 250-275 grader. Kom en bagesten ind i ovnen, hvis du har en.

små kartofler
10 min.
Kartofler:

Skyl og skræl kartoflerne grundigt, og skær dem i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Kog kartoflerne op i rigeligt godt saltet vand i 2 minutter og lad dem derefter dryppe godt af i en sige/dørslag! 

25 min.
Pizza:
  1. Pak pizzadejen forsigtigt ud (se video ovenover) med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.
  2. Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle (se video) til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud!
  3. Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.
  4. Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
  5. Fordel nu cremefraichen i et tyndt lag på pizzaerne, og riv derefter parmesan over i et jævnt lag (gem ca. 1/3 til sidst).
  6. Fordel derefter kartoffelskiverne på pizzaerne i et tyndt lag, så de lige netop overlapper hinanden.
  7. Pres hvidløg ned i en lille skål og rør jeg lidt god olienolie - rør med finthakket romarin. 
  8. Krydr med salt og peber samt et generøst skud af din hvidløgs/romarin olie. 
35 min.
Bag pizzaerne:

Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

      A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

  • Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre.

      B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

  • Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.
45 min.
Anretning:

Krydr med friskkværnet sort peber og det sidste parmesan. Vend rucola med det sidste rosmarin/hvidløgsolie samt en smule balsamico og fordel på pizzaerne (eller server a part) 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.