Pizza er altid populært hjemme hos mig.
Her får du en krydret pølse, der er skøn på pizzaen - men vurdér selv, om alle vil have den på. Ellers lav nogle af pizzaerne uden.
Kålsalaten er inspireret af den klassiske syrligt, søde kålsalat, man ofte får i Sverige, når man bestiller pizza.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Pil skindet af pølsen, og skær tynde skiver af den. Pres eller riv hvidløget fint, og rør det med lidt olivenolie.
Drys bordet med lidt mel, og rul dejen ud. Læg den på bagepapir, og smør den let med tomatpassata.
Top med brud af mozzarella, hvidløgsolie, skiver af pølse og lidt plukket timian. Bag pizzaerne i den varme ovn. Du kan bage 1-2 af gangen, men byt pladerne om, hvis du bager flere. Spis dem efterhånden, som de er færdige.
Pizzaerne skal bage ca. 13-16 min., eller til de er sprøde og gyldne.
Snit kålen fint.
Rør en dressing af følgende pr. person: 1/2 spsk. hvidvinseddike, 1/2 spsk. olivenolie og knap 1/2 tsk. sukker. Tilsæt også en smule revet eller presset hvidløg og gerne lidt tørret oregano.
Vend kålen med dressingen, og smag til. Lad den trække indtil servering.
Servér varme pizzaer toppet med rucola, og med kålsalat til. Nyd dem straks, mens de er helt varme.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag.
Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.
Kundekommentarer ()