0
Pizza med krydret pølse og sprød kålsalat

Pizza med krydret pølse og sprød kålsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Pizza er altid populært hjemme hos mig. Her får du en krydret pølse, der er skøn på pizzaen - men vurdér selv, om alle vil have den på. Ellers lav nogle af pizzaerne uden. Kålsalaten er inspireret af den klassiske syrligt, søde kålsalat, man ofte får i Sverige, når man bestiller pizza. 

Allergener:
Gluten, Mælk, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejtomatpassatafrisk mozzarellahvidløgtimianChorizo picante
1 min.
Pizza

Tænd ovnen på 230 grader.

Pil skindet af pølsen, og skær tynde skiver af den. Pres eller riv hvidløget fint, og rør det med lidt olivenolie. 

Rul dejen ud. Drys bordet med lidt mel, hvis behov, ellers undlad det. Læg dejen på bagepapir, og smør den let med tomatpassata.

Top med brud af mozzarella, hvidløgsolie, skiver af pølse og lidt plukket timian. Bag pizzaerne i den varme ovn. Du kan bage 1-2 af gangen. Men byt pladerne om, hvis du bager flere. Spis dem efterhånden, som de er færdige. 

Pizzaerne skal bage i 13-16 min., eller til de er sprøde og gyldne. 

hvidløgspidskål
12 min.
kålsalat

Snit kålen fint.

Rør en dressing af 1/2-3/4 spsk. hvidvinseddike, 1/2-3/4 spsk. olivenolie og 1/4-1/2 tsk. sukker pr. kuvert, samt en smule presset eller revet hvidløg, og gerne lidt tørret oregano, hvis du har. 

Vend kålen med dressingen, og smag til. Lad den trække indtil servering. 

rucolasalat
29 min.
Servering

Servér varme pizzaer toppet med rucola, og med kålsalat til. Nyd dem straks, imens de er helt varme. 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?