0
Pizza Margherita med pære & romainesalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Pizza Margherita er en klassisk italiensk pizza, der blev opfundet i Napoli omkring midten af 1800-tallet.

Historien bag denne enkle, men velsmagende pizza, går tilbage til et besøg fra dronning Margherita af Savoy i Napoli i 1889.

Legenden siger, at pizzabageren Raffaele Esposito fra Pizzeria Brandi blev bedt om at lave en særlig pizza til dronningen under hendes besøg.

For at ære dronningen og farverne i det italienske flag brugte han ingredienser, der repræsenterede rødt, grønt og hvidt.

Han brugte tomatsovs (rødt), frisk mozzarella (hvidt) og basilikumblade (grønt) til toppingen. Resultatet blev en simpel, men smagfuld pizza, som dronningen elskede.

Dronning Margherita var så begejstret for denne pizza, at den blev opkaldt efter hende - Pizza Margherita.

Den blev hurtigt populær i Napoli og spredte sig derefter til resten af verden som en af de mest ikoniske pizzaer nogensinde.

Så når du nyder en Pizza Margherita, er du ikke kun ved at smage en lækker pizza, men også en bid af historie og kultur fra Napoli og Italien.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadejmozzarella i tern (Fior di latte)tomatpassatabasilikum
1 min.
Forberedelse

Tag pizzadejen ud af køleskabet, gerne en 1/2 time før brug. 

Forvarm ovnen til 250-275 grader.

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne, den skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza). Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud. Brug rigeligt mel både over og under dejen, gerne grov semula durummel. Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel tomatpassata (husk at gemme halvdelen af passataen til dag 2, hvis du har kassen til 2 eller 3 pers. og spiser denne ret før dag 2).
Derefter fordeles revet ost i et jævnt lag, der dækker hele pizzaen.

Krydr med salt og peber, og kom lidt plukkede basilikumblade på.

Dryp med lidt god olivenolie.

15 min.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen eller grillen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre.

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.

pærehjertesalat
20 min.
Pære & romainesalat

Del salaten i mundrette stykker, og skyl og slyng den tør. Skær pærer i tynde skiver. Vend pære og salat med lidt olie, lidt sukker eller honning samt lidt lys eddike. 

25 min.
Anretning

Drys det sidste basilikum over pizzaerne, og giv evt. pizzaerne et vrid friskkværnet sort peber og evt. lidt flagesalt. Servér pæresalaten i små skåle på siden. 

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Hvad med også at prøve?

Pizza Kassen

Her er huskokkens bud på den perfekte pizzakasse med alle ingredienser til 4 super lækre pizze – klar på 20 minutter! 100% økologisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?