Pizza Margherita er en klassisk italiensk pizza, der blev opfundet i Napoli omkring midten af 1800-tallet. Historien bag denne enkle, men velsmagende pizza, går tilbage til en besøg fra dronning Margherita af Savoy i Napoli i 1889.
Legenden siger, at pizzabageren Raffaele Esposito fra Pizzeria Brandi blev bedt om at lave en særlig pizza til dronningen under hendes besøg. For at ære dronningen og de farver i det italienske flag brugte han ingredienser, der repræsenterede rødt, grønt og hvidt. Han brugte tomatsovs (rødt), frisk mozzarella (hvidt) og basilikumblade (grønt) til toppingen. Resultatet blev en simpel, men smagfuld pizza, som dronningen elskede.
Dronning Margherita var så begejstret for denne pizza, at den blev opkaldt efter hende - Pizza Margherita. Den blev hurtigt populær i Napoli og spredte sig derefter til resten af verden som en af de mest ikoniske pizzaer nogensinde.
Så når du nyder en Pizza Margherita, er du ikke kun ved at smage en lækker pizza, men også en bid af historie og kultur fra Napoli og Italien.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen eller grillen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre.
B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.
Del salaten i mundrette stykker og skyl og slyng den tør. Skær pærer i tynde skiver. Vend pære og salat med lidt olie, lidt sukker eller honning samt lidt lys eddike.
Drys det sidste parmesan over pizzaerne og giv evt. pizzaerne et vrid friskkværnet sort peber og evt. lidt flagesalt. Server pæresalaten i små skåle på siden.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Her er huskokkens bud på den perfekte pizzakasse med alle ingredienser til 4 super lækre pizze – klar på 20 minutter! 100% økologisk.
Kundekommentarer ()