0
Pizza med bacon, mozzarella, friske tomater og parmesan ost

Pizza med bacon, mozzarella, friske tomater og parmesan ost

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Smag evt. tomatsaucen til med lidt tørret eller frisk oregano, basilikum eller timian, hvis du har det.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdej (Øko)tomatpassatahvidløgfrisk mozzarellabacon i tern
1 min.
Pizza

Tag dejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Tænd straks ovnen på 250 grader varmluft, eller så varmt som muligt, og sæt en bageplade (eller en bagesten) i ovnen. 

Rør tomatpassata med salt, peber, lidt olivenolie og revet hvidløg. 

Rul dejene ud på et melet bord, læg dem på bagepapir, og smør dem med passata (ikke for meget, så bliver de for bløde). Top med brud af halvdelen af mozzarellaen, og fordel bacon henover. 

Bag dem straks i den varme ovn i 6-12 min., alt efter tykkelse og ovn. 

cherry- eller blommetomaterparmigiano reggiano (Parmesan)rucolafrisk mozzarella
15 min.
Anretning

Skær tomaterne i halve eller kvarte, og riv parmesanen groft. 

Top de varme pizzaer med resten af mozzarellaen, friske tomater, revet parmesan ost og rucola, og nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.