Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Tænd ovnen på 230 grader, eller så varmt som muligt, og sæt evt. bageplader i ovnen, så de kan varme op.
Rør ricotta og creme fraiche med fintrevet hvidløg, lidt fintrevet citronskal, salt, peber og en smule olivenolie.
Skær kartofler og squash i tynde skiver (gerne på et mandolinjern), og opbevar evt. kartoffelskiverne i koldt vand indtil brug.
TIP: På pizza er det ok, at være nærig! Pas på der ikke kommer for meget squash og kartoffel på, så bliver pizzaen for blød, og grøntsagerne bliver ikke tilberedt ordentligt.
Rul eller træk pizzadejene ud på et meldrysset bord.
Læg dem på bagepapir, og top med ricottacreme, squash, kartofler og bacon. Krydr med salt og peber, og dryp med en smule olivenolie.
Glid pizzaerne over på varme bageplader, og bag dem i den varme ovn i ca. 4-12 min. (alt efter ovn, varme og tykkelse på pizzaen), til de er gyldne og sprøde.
Skær agurken i skiver, og anret rucola med agurk, citronsaft, olivenolie, salt og peber på et lille fad.
Servér straks varme pizzaer med salat til.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften