Skær aubergine og squash i 6 mm tykke skiver. Pres hvidløgene ned i en skål, kom ½ olie ved og krydr med salt og peber. Rør det godt sammen, pensl alle grøntsagsskiverne på begge sider med et tyndt lag krydderolie og grill dem lige knap møre. Rul pizzadejen ud på en bageplade og smør pizzasaucen ud i et jævnt lag. Skær mozzarellaen i en tynde skiver og læg dem på. Fordel de grillede grøntsagsskiver ovenpå og drys med oliven. Bag pizzaen ved 225 grader i ca. 10 min. til kanterne er gyldne og bunden bagt. Rør imens pestoen med lidt olie, dryp den over den færdige pizza og server straks med en sprød grøn salat til.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften