Bræk den træede ende af aspargeserne og skær resten i 3 cm lange stykker. Overhæld dem med kogende vand og stil til side. Halver cherrytomaterne og skær løget i tynde skiver. Rul pizzadejen ud, smør pizzasaucen på og fordel skiver af velafdryppet mozzarella jævnt ovenpå. Dryp aspargeserne godt af og fordel dem, tomater og løg ovenpå osten. Drys med pinjekerner, oregano, salt og peber og bag pizzaen ved 225 grader i 10-15 min. til dejen er sprød og gylden. Fordel parmaskinken i strimler ovenpå den bagte pizza og dryp med pesto rørt op med olien. Server straks med en stor portion grøn salat til.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften