1. Rør det hakkede kød med lidt salt og kødbollekrydderi, og rul små kødboller.
2. Skrub jordskokkerne grundigt, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
3. Skyl de tynde skiver jordskokker i rigeligt koldt vand
4. Dræn vandet fra og slyng jordskokker tørre i en salatslynge – vend dem med salt og peber samt lidt god olivenolie og hakket rosmarin (brug 2/3).
5. Fordel jordskokker og kødboller på pizzabundene sammen med plukket gedeost.
6. Riv ca. 1/3 af pecorinoen over.
7. Forvarm ovnen til 250 grader, og sæt pizzaerne ind på varme plader med bagepapir i bunden. Brug gerne en pizzasten, hvis du har en sådan.
8. Pizzaerne bages, til kødbollerne er gennemstegt, jordskokkerne al dente og pizzaerne er sprøde. Det tager omtrent 12-15 minutter.
Anretning: Riv det sidste pecorino over pizzaerne og krydr med friskkværnet sort peber. Til sidst dryppes lidt god olivenolie over og pizzaerne pyntes med det sidste rosmarin og serveres straks.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()