0

Pizza med jordskokker, mascarpone og tørsaltet bacon (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Cashewnødder

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne godt, skær dem i ½ cm tykke skiver og vend dem med presset hvidløg, timian, 3 spsk. olie, salt og peber. Bag jordskokkerne let gyldne, men ikke helt møre ved 200 grader og tag dem ud af ovnen. Skru ovnen op til 250 grader og sæt 2 bageplader i og varme med. Rul de 2 x pizzadej ud, del dem hver især i 2 lige store stykker og træk lidt i dejen, så der bliver 4 rustikke pizzabunde. Læg dem på bagepapir og smør 2 gode skefulde mascarpone ud på hver. Fordel de halvbagte jordskokker på bundene, drys med løg i tynde skiver og top med 4 skiver bacon på hver bund. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Træk pizzaerne over på de varme bageplader og bag dem 15-20 min. til de er gyldne og sprøde i kanten. Skær imens cherrytomaterne i kvarte og rør pestoen lind med en smule olie. Anret de hede pizzaer på 4 tallerkner, drys med cherrytomater og dryp med pestoen. Server straks med en sprød grøn salat til.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?