0
Pizza med kantareller og jomfruhummer

Pizza med kantareller og jomfruhummer

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Saml pizza: Rul bunden ud (25-30 cm i diameter) og fordel lidt under 1 dl pizzasauce på bunden. Husk at lade en halv cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe. Pluk en kugle mozzarella og fordel jævnt på pizzaen. Fordel nu de pillede jomfruhummerhaler*, der er krydret med lidt salt og peber og vendt med olivenolie derpå – fordel også rensede kantareller på pizzaen og dryp med lidt olivenolie.

Bag pizza: Bages på en på opvarmet bagesten, i ovn, på grill eller i en pizzaovn ved +300 grader i 3-4 minutter, til skorpen er gylden og bunden sprød.

Har du ikke en ovn eller en grill med pizzabagefunktion så bag den i din ovn, der er så varm den nu kan blive. Helst på indstillingen oven- og undervarme.

Har du ikke en ovn der kan gå til 300 grader så indstil den så tæt på du kan komme. Det vil ofte være 275 grader, og her vil bagetiden naturligvis være lidt længere.

Har du ikke en bagesten så prøv at forbage bundene uden fyld i 2-3 min og læg så fyldet på. Så skulle du stadig få en lækker og sprød pizza.

Anretning: Når pizzaen er sprød og gylden tages den ud og pyntes med friske basilikumsblade, et stænk citronsaft, lidt god olivenolie samt revet parmesan.

Pizzadej (giver ca. 6-7 pizzaer)

3 dl koldt vand

20 g gær

2 tsk. Sukker

400 gr tipo 00 mel

200 g mel semola mel (Grovvalset durummel)

3 spsk olivenolie

2 spsk havsaltsalt

Pizzadej:

Rør vand, gær og sukker sammen i en rørekedel med dejkrogen. Tilsæt halvdelen af Tipo 00-melet og semolamel og rør det glat og homogent i 4-5 minutter på lav hastighed. Tilsæt salt og olie og rør det i. Tilsæt nu resten af melet og ælt så dejen i 7-8 minutter på medium hastighed, nu skulle dejen gerne begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig - ellers æltes lidt mere, tilsæt evt. lidt ekstra mel hvis det kræves. Lad dejen hæve tildækket af film i køleskab i en times tid eller længere (gerne natten over). Tag dejen ud på et melstrøet bord og skær den til boller a 150 g. Ælt bollerne så de får en glat og spændstig overflade. Læg dem på en melstrøet bakke og lad hvile filmet på køl i ca. 1 til 2 timer.

Pizzasauce:

2 rødløg

2 fed hvidløg

4 friske solmodne tomater

1 dåse (400 g) flåede tomater - køb de bedste du kan finde - gerne San Marzano Tomater D.O.P

25 blade basilikum

Lidt tørret oregano,

20 g tomatpuré

1 dl extra jomfru olivenolie

Salt & peber

Alt blendes sammen med en stavblender eller i en foodprocessor.

*Sådan piller du hele jomfruhummerhaler (se video ovenover): Start med at brække halen af (gem hoved og kløer til fond/suppe). Pil skallen af halerne og fjern tarmen der ligger langs hele ryggen. Den kan nemt trækkes ud fra halens bagende - hvis den knækker, må du lave et lille snit 2 mm ned langs hele ryggen og fjerne tarmen den vej. Gem også skallen fra halerne.

Har du dej og tomatsauce i overskud?

- så gem resterne til dagen efter. Bag boller af dejen og lav en tomatsuppe af tomatsovsen ved at koge den igennem med lidt fløde og hønsefond samt evt. lidt chili. Dermed har du en skøn og nem suppe og godt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?