0
Pizza med tun, æg, majs og iceberg
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Tun, Æg, Mælk, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

majsskipjack tun i økologisk olivenoliepizzadej - på surdej
1 min.
Tun & majs:

Tag gerne pizzadejen ud fra køl ca. 1/2 time før brug.

Kom tun og majs i en sigte, og lad begge dele dryppe af.

pizzadej - på surdejparmigiano reggiano (Parmesan)creme fraiche 38%citron
8 min.
Klargøring af pizza:

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen (brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud.

Brug rigeligt mel både over og under dejen. Brug gerne grov semola durummel.

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu cremefraiche i et tyndt lag på pizzaerne, riv 2/3 af osten over og fordel tun og majs derpå.

Krydr med salt, peber og et generøst splash olivenolie samt lidt citronsaft.

pizzadej - på surdej
12 min.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre.

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.

4-5 minutter før, du vurderer at pizzaerne er færdige, slår du et helt æg ud i midten af hver pizza, og bager dem derefter færdige. Æggeblommen må gerne være blød. 

agurkiceberg
18 min.
Grønt:

Snit salaten fint, og skær agurken i tynde skiver. 

parmigiano reggiano (Parmesan)citron
20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel salat og agurker på pizzaerne, og dryp til sidst lidt god olivenolie over pizzaerne. Riv det sidste ost og lidt citronskal over pizzaerne inden servering.

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?