Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Tag gerne pizzadejen ud fra køl ca. 1/2 time før brug.
Skær skindet af laksen, og smid det væk. Skær laksen i 0,5 cm tynde skiver, og kom skiverne i en skål. Krydr dem med salt, peber, lidt god olivenolie, finthakket hvidløg og basilikum (brug halvdelen af basilikum her).
Dræn vandet fra mozzarellaen, og knug den let, så alt vandet kommer af. Del osten i små stykker.
Skyl og skær den røde peberfrugt i tynde skiver.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen (brug 1 kugle dej pr. pizza).
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud.
(se Gorms (se video ovenover)video her på siden om, hvordan du gør)
Brug rigeligt mel både over og under dejen. Brug gerne grov semola durummel.
Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
Fordel nu tomatsaucen i et tyndt lag på pizzaerne, og fordel laksen og derefter baconskiverne derpå sammen med rød peber og mozzarella.
Krydr med salt og peber samt et generøst splash olivenolie.
A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre.
B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.
Skyl, skræl og skær gnavegrønt af agurk og gulerod i passende stykker, og anret dem evt. i små portionsskåle.
Som vist på billedet. Krydr med friskkværnet sort peber, pynt med det sidste basilikum, og dryp til sidst lidt god olivenolie over pizzaerne.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()