0

Pizza med nye kartofler, stilktomater, parmaskinke, pesto og frisk mozzarella (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne lige knap møre i letsaltet vand og lad dem køle af. Sæt to bageplader i en 230 grader varm ovn indtil de skal bruges. Smør bundene med pizzasaucen og fordel tynde skiver af frisk mozzarella derpå - der skal være rum mellem ostestykkerne. Skær kartoflerne i 3 mm tykke skiver, snit løget tyndt og fordel begge dele på bundene. Skær tomaterne i mellemstore tern og læg dem øverst på pizzaerne. Dryp med lidt olie, drys med oregano, salt og peber og træk pizzaerne over på de varme bageplader. Bag pizzaerne ca. 10 min. til de er gyldne og sprøde i kanten. Tag pizzaerne ud, fordel parmaskinken jævnt henover og dryp med pestoen. Server straks med en god grøn salat og lækre oliven til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.