Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på fuld skrald - 250-300 grader varmluft - i god tid. Sæt gerne en pizzasten i ovnen, hvis du har.
Pluk østershattene ud i strimler, og skær tomaterne i tynde skiver.
Rul pizzadejen ud på et godt melet bord. Kom en god skefuld tomatpassata eller to på, og fordel tomatskiver, svampe og kapers ud over. Brug 10-15 kapers pr. pizza efter smag.
Bag pizzaerne én af gangen i 5-15 min., alt efter ovnens styrke, til de er flot gyldne og gennembagte.
Kom små klatter af ricotta rundt på pizzaen, når den kommer ud af ovnen, og fordel rucola ud over. Slut gerne af med et par dråber olivenolie og lidt friskkværnet sort peber.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.
Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia
Kundekommentarer ()