0
Pizza med peperoni og syrlig kålsalat

Pizza med peperoni og syrlig kålsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

pizzadej - på surdej (Øko)flåede og hakkede tomaterfrisk mozzarellapepperoni
1 min.
Pizza

Tænd ovnen på 250 grader, eller så varmt som muligt, gerne varmluft. Sæt gerne bageplader i ovnen så de kan blive varme. 

1. Rul eller træk dejen ud på et meldrysset bord. Læg den på bagepapir, top med en smule flåede og hakkede tomater, krydr med salt og peber og dryp med olivenolie. Bryd mozzarella på og top med pepperoni. Lav en pizza pr. person og bag dem 1-2 ad gangen på varme plader i den varme ovn. ca. 8-14 min. 

spidskålgulerødderhvidløg
10 min.
Kålsalat

2. Snit imens kålen fint. Riv gulerødderne groft. 

3. Rør en dressing af 5 spsk. lys eddike, 2 spsk. olivenolie, 2 tsk. sukker og lidt fint revet hvidløg pr. kål. 

4. Vend kål og gulerødder med dressingen og smag til. 

rucola
29 min.
Anretning

5. Anret varme pizzaer toppet med lidt rucola, til dem der har lyst, og servér straks med kålsalat på siden. 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.