0
Pizza med ricotta, kartofler, rosmarin og bacon

Pizza med ricotta, kartofler, rosmarin og bacon

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker pizza! Her en klassisk hvid pizza med kartoffel og rosmarin.

Husk det er vigtigt, at du skærer kartoflen HELT tyndt. Brug gerne et mandolinjern. 

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejricotta fra la Trecciasmå kartoflerbacon i ternrosmarin
1 min.
Pizza

Tag dejen ud af køleskabet. 

Tænd ovnen på 250 grader varmluft - eller så varmt som muligt. 

Rul dejene ud så tyndt som muligt, læg dem på bagepapir, og fordel ricotta derpå. 

Skær kartoflerne i ultra tynde skiver, top dem på pizzaerne, og dryp med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.
Top med bacon og hakket rosmarin, og bag pizzaerne 1-2 ad gangen i den varme ovn i 7-12 min., alt efter ovn og tykkelse. 

hvidløgoreganoagurkrød peberfrugtforårsløgsommerkål
10 min.
Hvidløgsolie og snackgrønt

Pres hvidløget eller riv det fint, og rør det med 3-4 spsk. olivenolie og lidt oregano. 

Skær agurk og peberfrugt til snackgrønt, og anret begge dele på et lille fad.

Snit forårsløg og kål fint.

 

25 min.
Anretning:

Dryp de varme pizzaer med hvidløgsolie, og top med kål og forårsløg.

Servér pizzaerne efterhånden som de er færdige, og del dem, mens de er varme. Nyd snackgrønt til.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?