
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 230 grader (eller så varmt som muligt).
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Skyl linserne, kom dem i en gryde med rigeligt koldt vand, og kog dem i ca. 15-20 min., til de er møre. Sigt vandet fra, og salt dem, mens de er varme.
Rør ricotta med creme fraiche og lidt revet hvidløg, og smag til med olivenolie, salt og peber.
Skær kartoflerne i ultra tynde skiver (brug evt. et mandolinjern).
Rul eller træk dejen ud på et meldrysset bord, og læg hver pizza på et stykke bagepapir.
Smør dem med ricottacreme, krydr med salt og peber, top med kartoffelskiver og bacontern, og dryp med olivenolie.
Glid pizzaerne over på varme bageplader, og bag dem i den varme ovn i ca. 10-12 min. (alt efter ovn, varme og tykkelse på pizzaen), til de er gyldne og sprøde.
Skær æblerne i små tern, og vend linser og æbler sammen med olivenolie, honning, eddike, salt og peber. Linserne kræver en del smag, så smag godt til.
Pluk salaten, og anret den på et fad toppet med linser og æbler.
Anret varme pizzaer med en smule plukket rosmarin, og nyd straks med linsesalat til.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften