0
Pizza med ricottacreme, kartofler og bacon & salat med linser

Pizza med ricottacreme, kartofler og bacon & salat med linser

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

belugalinserfrisk ricottacreme fraiche 38%hvidløg
1 min.
Linser og ricottacreme

Tænd ovnen på 230 grader (eller så varmt som muligt). 

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Skyl linserne, kom dem i en gryde med rigeligt koldt vand, og kog dem i ca. 15-20 min., til de er møre. Sigt vandet fra, og salt dem, mens de er varme. 

Rør ricotta med creme fraiche og lidt revet hvidløg, og smag til med olivenolie, salt og peber. 

 

kartoflerpizzadej - på surdej (Øko)bacon i ternhjertesalatæble
6 min.
Pizza og salat

Skær kartoflerne i ultra tynde skiver (brug evt. et mandolinjern).

Rul eller træk dejen ud på et meldrysset bord, og læg hver pizza på et stykke bagepapir.

Smør dem med ricottacreme, krydr med salt og peber, top med kartoffelskiver og bacontern, og dryp med olivenolie. 

Skær æblerne i små tern, og vend linser og æbler sammen med olivenolie, honning, eddike, salt og peber. Linserne kræver en del smag, så smag godt til.

Pluk salaten, og anret den på et fad toppet med linser og æbler. 

rosmarin
28 min.
Anretning

Anret varme pizzaer med en smule plukket rosmarin, og nyd straks med linsesalat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.