Brug elt eller lidt af harissaen alt efter hvor krydrede du vil have dine kødboller.
Tag dejen ud af køleskabet.
Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft. Sæt gerne en plade eller en pizzasten i ovnen.
Riv halvdelen af løget groft og riv hvidløg fint. Rør begge dele med kødet og krydr med salt og peber og harissapaste.
Skær det sidste løg og rødløg i tynde skiver.
Rul dejen ud. Læg den på bagepapir og smør den med cremefraiche. Top den med tynde skiver af løg og små, rustikke kødboller. Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie og bag straks pizzaerne på en varm plade eller sten.
Bag dem 1-2 styk ad gangen, i ca. 8-15 minutter, alt efter ovn og tykkelse.
Skær tomat, agurk og peberfrugt i små tern. (eller skær noget til snackgrønt)
Anret varme pizzaer toppet med sprøde grøntsager og drys med spicy nigella.
Nyd straks.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften