0
Pizza med tomat, salame Cacciatore og basilikum

Pizza med tomat, salame Cacciatore og basilikum

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdejSkagenfood tomatsugofrisk mozzarellachampignonsbasilikum
5 min.
Pizza del 1

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Forvarm ovnen til 250-275 grader.

Knug osten fri for væde, og del den i mindre stykker.

Skær salame Cacciatore i tynde skiver.

Pak pizzadejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud!

Brug rigeligt mel, både over og under dejen – gerne grov semula durummel.

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu tomatsaucen i et tyndt lag på pizzaerne, og fordel derefter stykker af mozzarella, riv halvdelen af parmesamen på og slut af med tynde skiver champignons, salami og et par basilikumblade.  

15 min.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen eller grillen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader. Bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min, til de er sprøde og lækre.

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 min.

basilikumparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning

Riv det sidste parmesan over de færdigbagte pizza'er. Krydr med friskkværnet sort peber. Dryp lidt god olivenolie henover, og drys med det sidste basilikum.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Hvad med også at prøve?

Pizza Kassen

Her er huskokkens bud på den perfekte pizzakasse med alle ingredienser til 4 super lækre pizze – klar på 20 minutter! 100% økologisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?