0

Pizza på butterdejsbund med frisk mozzarella, broccoli, tomat, pinjekerner og pesto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Gluten, Cashewnødder

Fremgangsmåde

Del broccolien i fine små buketter, overhæld dem med kogende vand og stil til side. Skær mozzarellaen i tynde skiver og læg dem på godt sugende papir - de skal blive så tørre som muligt.

Rul hver plade butterdej ud til 2 mm tykkelse og læg dem på en bageplade. Læg et snit 1 cm inde hele vejen rundt i kanten på alle plader - det skal næsten skære helt igennem butterdejen. Smør tomatsaucen ud inden for stregerne og læg mozzarellaskiverne på. Dryp broccolien godt af og fordel dem ovenpå osten. Befri tomaterne for stilk og kerner, skær kødet i tynde både og læg dem ind imellem broccolierne. Drys med pinjekerner, salt og peber og dryp med en smule olie.

Bag pizzaerne ca. 20 min. til de er gyldne og bundene sprøde. Rør pestoen med 1-2 spsk. olie og dryp det over de færdige pizzaer. Server straks som forkost- eller forret med en god grøn salat til eller som tilbehør til kylling, pasta eller steg.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?