0
Kyllingelår i bagt selleri med rucola og stegt gnocchi

Kyllingelår i bagt selleri med rucola og stegt gnocchi

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelårknoldselleri
1 min.
Bag kyllingen og sellerien

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær sellerien i stykker på ca. 2x2 cm, og overfør dem til bradepanden. Læg kyllingelårene henover. Vend det hele godt med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag det hele i ca. 25 min., indtil kyllingen har fået godt med farve og knoglen er fri fra kødet. Sellerien skal være helt mør.

æblecitron
10 min.
Forbered salaten

Skær æblet i tern, og overfør det til en stor skål sammen med revet citronskal.

gnocchi
15 min.
Steg gnocchi

Varm en pande op ved høj varme.

Steg gnocchi i 1/2 spsk. olivenolie i ca. 2 min. på hver side, indtil de får godt med farve på begge sider.

35 min.
Pil kødet

Pil kødet fra kyllingen, og overfør det til salaten sammen med selleriternene.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Lige før servering vendes rucolaen i.

40 min.
Anretning

Fordel gnocchi i tallerkener, og anret kyllingesalaten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
517 kcal
Fedt:
27,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
37,3 g
heraf sukkerarter:
11,3 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
28 g