
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær sellerien i stykker på ca. 2x2 cm, og overfør dem til bradepanden. Læg kyllingelårene henover. Vend det hele godt med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bag det hele i ca. 25 min., indtil kyllingen har fået godt med farve og knoglen er fri fra kødet. Sellerien skal være helt mør.
Skær æblet i tern, og overfør det til en stor skål sammen med revet citronskal.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg gnocchi i 1/2 spsk. olivenolie i ca. 2 min. på hver side, indtil de får godt med farve på begge sider.
Pil kødet fra kyllingen, og overfør det til salaten sammen med selleriternene.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Lige før servering vendes rucolaen i.
Fordel gnocchi i tallerkener, og anret kyllingesalaten henover.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften