0
Pocheret rødspætte med shivid polo sauce, bagte løg og kartofler

Pocheret rødspætte med shivid polo sauce, bagte løg og kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflerrødløg
1 min.
Bag kartofler og løg

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær kartoflerne i store, grove tern, og skær løgene i halve.

Vend begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bred kartofler og løg ud på en bageplade, og bag i 20-25 min., til de er møre, og har taget farve i kanterne.

Sæt en stor grydefuld vand over at koge, som hvis du skulle koge pasta ( min. 1 liter pr. pers.), og husk et godt skud salt.

creme fraiche 38%shivid polocitronrødt æble
5 min.
Forbered saucen

Kom creme fraiche op i en kasserolle sammen med krydderblandingen.

Giv det et opkog, og lad det simre i 1-2 min., så creme fraichen tykner let.

Riv citronen fint ned i saucen.

Skær æblet i helt små tern.

rødspættefilet
15 min.
Pochér fisken

Rul fiskefileterne sammen fra den smalle ende. Hold evt rullerne sammen med en tandstik.

Når vandet bulderkoger, lægger du fiskestykkerne forsigtigt i gryden, slukker gryden, lægger låg på, og lader fisken trække i vandet i 8-10 min.

30 min.
Anretning

Anret kartofler og løg på en tallerken.

Tag fisken forsigtigt op af gryden, dryp den godt af, pil eventuelle tandstikkere ud, og anret fisken ved siden af grøntsagerne.

Giv saucen et sidste opkog, tilsæt æbleternene, og kom dem ud over fisken.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
670 kcal
Fedt:
36,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
15,2 g
Kulhydrat:
48,5 g
heraf sukkerarter:
15,7 g
Kostfibre:
7,4 g
Protein:
32,1 g