Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Pil skalotteløg, og skær dem i både.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke stave.
Kom kylling i en gryde med 1,5 dl vand pr. pers.
Pochér den under låg, lige under kogepunktet, i 8-12 min. med salt og peber, til kyllingen netop er gennemtilberedt.
Kog kartoflerne i vand med salt i 15-18 min.
Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt.
Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt.
Sigt fonden fra kyllingen over i en lille kasserolle (hold kødet varmt imens), og kog den igennem med fløden.
Jævn med en lille smørbolle (smeltet smør og hvedemel, 20 g af hver pr. pers.) eller lidt maizena rørt med koldt vand.
Tilsæt revet peberrod efter smag.
Smag saucen til med salt, peber og en smule sukker og lys eddike (fx hvidvins- eller lagereddike).
Saucen skal være stærk med et snert af surt og sødt.
Kom gulerødder og skalotteløg i en bredbundet sauteuse eller anden gryde med låg sammen med 2-3 spsk. vand, 2-3 generøse klumper smør samt 1-2 spsk. sukker.
Damp under låg i 3-4 min. Tag derefter låget af ,og lad vandet fordampe helt væk, så der til sidst kun er en tyk glasering af smør og sukker, som klæber sig til de skønne grøntsager. Drys med lidt salt og peber.
Som vist på billedet.
Kommentarer og forslag til opskriften