Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pil skalotteløg og skræl gulerødderne, og skær dem i tykke stave.
Kom kylling i en gryde med 1,5 dl vand pr. pers., du laver mad til.
Pochér under låg, lige under kogepunktet, i 8-12 min. med salt og peber, til kyllingen netop er gennemtilberedt.
Kog kartoflerne i vand med salt i 15-18 min.
Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt.
Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt godt salt.
Sigt fonden fra kyllingen over i en lille kasserolle (hold kødet varmt imens), og kog den igennem med fløden.
Jævn med en lille smørbolle (smeltet smør og hvedemel, 20 g af hver pr. pers., du laver mad til) eller lidt maizena rørt med koldt vand.
Tilsæt revet peberrod efter behag.
Smag saucen til med salt, peber og en smule sukker og lys eddike (fx hvidvin eller lagereddike).
Saucen skal være stærk med et snert af surt og sødt.
Kom gulerødder og skalotteløg i en bredbundet sauteause eller anden gryde med låg sammen med 2-3 spsk. vand, 2-3 generøse klumper smør samt 1-2 spsk. sukker.
Damp under låg i 3-4 min. Tag derefter låget af ,og lad vandet fordampe helt væk, så der til sidst kun er en tyk glasering af smør og sukker, som klæber sig til de skønne grøntsager. Drys med lidt salt og peber.
Som vist på billedet.
Kommentarer og forslag til opskriften