Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom 1 spsk. olie pr. person i en stor gryde og varm op ved middelhøj varme.
Stik spidsen af et salvieblad ned i olien, hvis det simrer omkring bladet er olien varm nok.
Fritér salviebladene i ca. 10 sek., indtil de stopper med at boble. Overfør til en tallerken med fedtsugende papir og krydr bladene med salt.
Riv løget og hvidløget på et rivejern og overfør gryden med salvieolien. Lad det stege i ca. 5 min. under omrøring, indtil det bliver gyldent.
Riv squashen og tilsæt til løget og steg yderligere 5 min. under omrøring.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr fisken godt med salt.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden med skindsiden opad, og lad den dampe i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage og man nemt kan pille skindet af fisken. Overfør fisken til et fad.
Hæld fløde i de stegte grøntsager og tilsæt vand indtil det dækker fyldet.
Blend suppen til en cremet konsistens med en stavblender og smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
Fordel suppen i skåle og anret fisken og salviebladene henover. Servér bollerne til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften