Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom 1 spsk. olie pr. person i en stor gryde, og varm op ved middelhøj varme.
Stik spidsen af et salvieblad ned i olien, hvis det simrer omkring bladet, er olien varm nok.
Fritér salviebladene i ca. 10 sek., til de stopper med at boble. Overfør dem til en tallerken med fedtsugende papir, og krydr bladene med salt.
Riv løg og hvidløg på et rivejern, og overfør det til gryden med salvieolien. Lad det stege i ca. 5 min. under omrøring, til det bliver gyldent.
Riv squashen, tilsæt til løget, og steg yderligere 5 min. under omrøring.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Hæld vand i en pande, til det lige dækker bunden.
Krydr fisken godt med salt.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer.
Læg fisken på panden med skindsiden opad, og lad den dampe i ca. 4-5 min., til den begynder at flage, og man nemt kan pille skindet af fisken. Overfør fisken til et fad.
Hæld fløde i de stegte grøntsager, og tilsæt vand, til det dækker fyldet.
Blend suppen til en cremet konsistens med en stavblender, og smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
Fordel suppen i skåle, og anret fisken og salviebladene henover. Servér bollerne til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften