Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Kernerne ristes på en pande med lidt olie over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Hak tomaterne i små stykker og overfør til en stor skål med basilikumbladene. Krydr med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges bønnerne i 1/2 spsk olie pr. person. Riv hvidløget ned i bønnerne, og steg yderligere 30 sekunder under omrøring.
Krydr med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.
Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden, og lad den pochere i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage. Overfør fisken til et fad.
Kom salsaen henover kartoflerne og top med græskarkernerne.
Server fisken med kartoflerne og bønnerne.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften