0

Pocheret lyssej i stegte græskarkernesalsa med grønne bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

græskarkerner
5 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en pande med lidt olie over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

cherry- eller blommetomaterbasilikum
10 min.
Rør salsaen

Hak tomaterne i små stykker og overfør til en stor skål med basilikumbladene. Krydr med salt og peber.

grønne bønnerhvidløgcitron
15 min.
Steg bønnerne

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges bønnerne i 1/2 spsk olie pr. person. Riv hvidløget ned i bønnerne, og steg yderligere 30 sekunder under omrøring.

Krydr med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.

lyssejfilet med skind
20 min.
Pocher fisken

Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt.

Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden, og lad den pochere i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage. Overfør fisken til et fad.

25 min.
Tilsæt græskarkernerne

Kom salsaen henover kartoflerne og top med græskarkernerne.

30 min.
Anretning

Server fisken med kartoflerne og bønnerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.