Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden, krydr vandet godt med salt, og lad det koge op.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden, og lad den pochere i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage.
Riv hvidløg på den fine side af et rivejern, og hak chili fint (pas på med mængden - den er stærk).
Overfør begge dele til en stor skål sammen med citronsaft, fiskesauce, basilikumblade og 1/2 tsk. sukker pr. pers.
Rør det godt rundt, og tilsæt den pocherede fisk.
Kog nudlerne som angivet på pakken.
Hak pak choy i tynde strimler, og overfør det til skålen med fisken. Rør det forsigtigt rundt, så fisken ikke bliver for ødelagt.
Fordel nudlerne i dybe tallerkener, og anret fiskesalaten henover.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften