0
Pocheret torsk i ravioli med frisk fennikelsalat & ristede mandler

Pocheret torsk i ravioli med frisk fennikelsalat & ristede mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet uden skind
1 min.
Forbered fisken

Skær fisken i 1 cm brede skiver og krydr godt med salt. Gem til senere.

Fennikel
3 min.
Kog fenniklen

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Skær fenniklen i så tynde skiver som muligt. Kog dem i 1 minut og overfør til en skål med koldt vand. Når de er afkølede sigtes vandet fra.

mandler
10 min.
Rist mandlerne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

tomatsugoherbes de Provence
15 min.
Hak løgene

Hak løgene fint og overfør til en pande med en 1 tsk olie. Varm op ved middel varme i 5 min., indtil løgene er bløde.

Hæld tomatsugoen og krydderiblandingen i, og lad det komme op at simre. 

appelsin
20 min.
Skær appelsinen

Skræl appelsinen og skær kødet i mundrette stykker. Kom det i en skål med fenniklen og de ristede mandler. Tilsæt 1 tsk. olie og 1 tsk. eddike pr. person. Vend det godt rundt og smag til med salt, peber og evt. mere eddike.

ravioli med spinat og ricotta
25 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

Kom fisken i tomatsovsen og lad det simre yderligere 3-4 minutter, indtil fisken begynder at flage. Smag til med salt og peber.

Sigt væden fra pastaen og overfør til et fad. Anret tomatsovsen henover.

30 min.
Anretning

Servér pastaretten med salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Herbes de Provence indeholder:

  • Rosmarin
  • timian
  • oregano
  • sar
  • bønneurt
  • basilikum
  • laurbærblade. 

Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
593 kcal
Fedt:
20,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,3 g
Kulhydrat:
52,5 g
heraf sukkerarter:
17,1 g
Kostfibre:
7 g
Protein:
42,7 g