Start med at skrælle løgen,e og skær dem i strimler.
Skær pølsen i mundrette bidder.
Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og steg først pølserne i 2-3 min. Tag pølserne op igen, tilsæt et godt skud olivenolie, og sauter løgene i 1-2 min. Tilsæt tomatpuré og krydderblanding, og sauter videre under omrøring.
Tilsæt de drænede bønner til gryden sammen med pølserne og ca. 1/2 dl vand pr. kuvert. Lad det hele simre stille og roligt under låg i ca. 10 min.
Skræl majroerne, og skær dem i små tern.
Hak persillen fint, både blade og stilke. Hak oliven groft.
Vend majroer, persille og oliven sammen i en skål sammen med lidt olivenolie og godt med fintrevet citronskræl og citronsaft.
Smag basquaise'n til med salt og friskværnet sort peber, og anret den i dybe tallerkener med salaten ovenpå.
Velbekomme!
Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag.
Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.
Basquaise krydderi indeholder:
35% paprikaflager, 30% sød paprika, 25% gurkemeje 5% orangeskal, 4% piment d’espelette, 1% safran.
Kundekommentarer ()