0
Pølser med kartoffelsalat og grøn salat med melon

Pølser med kartoffelsalat og grøn salat med melon

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere

Klassisk sommermad!

Smag altid gerne din kartoffelsalat til med en smule dijonsennep, hvis du har (1/2-1 tsk. kan gøre det).

Det giver lidt kant, og smager skønt.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflergræsk yoghurt, 10%forårsløgbredbladet persille
1 min.
Kartoffelsalat

Halvér kartoflerne, kom dem i kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg. Afdryp dem grundigt, og lad dem køle lidt af. 

Rør yoghurten med salt, peber og en smule dijonsennep (hvis du har). Snit forårsløg, og hak persille fint. Rør begge dele i dressingen. 

Vend de afkølede kartofler med dressingen, og smag til med salt og peber.

grillpølse fra slagtergaardensalatagurkgaliamelon
8 min.
Pølser og salat

Steg pølserne i en smule olie på en varm pande stille og roligt ca. 10-15 min. ved medium varme, til pølserne er helt sprøde og gyldne. 

Pluk salaten, og skær agurken i tynde skiver. Flæk melonen, og skrab kernerne ud med en ske. Skær kødet fri fra skrællen, og skær melonen i tern. 

Anret salat, agurk og melon på et fad. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie og eddike lige inden servering. 

28 min.
Anretning

Anret kartoffelsalat og pølser på tallerkener. Servér straks med salat til, og evt. ketchup og sennep. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.