0
Poké bowl med gris, majs, agurk, perlebyg og goma-dressing

Poké bowl med gris, majs, agurk, perlebyg og goma-dressing

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hawaiiansk

En Poké bowl er en populær ret fra Hawaii, som er blevet trendy verden over.

Navnet "Poké" stammer fra det hawaiianske ord for "skåret" eller "skive", hvilket henviser til den måde, ingredienserne er skåret i retten.

Poké bowls er blevet utroligt populære som et sundt alternativ til traditionelle fastfoodretter, og er tilgængelige i mange restauranter og spisesteder rundt om i verden - og NU også hos Skagenfood.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hakket grisekødhvidløg
1 min.
Gris

Hak halvdelen af hvidløget.

Steg kødet i lidt neutral olie på en meget varm pande sammen med det hakkede hvidløg. Krydr med salt og peber, og sæt til side til senere. 

perlebyg
10 min.
Perlebyg

Kog perlebyg i rigeligt letsaltet vand i 10-12 min., til den er mør. Dræn vandet fra i en sigte, og lad den dryppe af.

forårsløgagurkmajsgulerødder
15 min.
Forbered grøntsager

Skær agurken i tynde bånd på et mandolinjern (alternativt i små tern), og forårsløg så fint som muligt.

Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler - igen gerne på et mandolinjern.

Kom majs i en sigte, og lad dem dryppe af. 

ristet sesamoliehvidløgmayonnaisesesamfrøtamari soya sauce
20 min.
Goma

Rist sesamfrø på en tør pande, til de er gyldne og popper, og knus dem i en morter med lidt fint salt (tag en smule fra, til at drysse over retten til sidst).

Riv den sidste halvdel af hvidløget ned i en skål, og tilsæt sesamolie, tamari/soya, lidt lys eddike og 1/2 tsk. sukker pr. pers. 

Rør med mayonnaise og de ristede sesamfrø, og smag til med salt og peber.

lime
30 min.
Anretning

Fordel de kogte perlebyg i skåle eller på tallerkener, og anret kødet med agurk, gulerødder og majs henover.

Top med gomadressing, de finthakkede forårsløg, limebåde og de sidste sesamfrø drysset henover. 

Kommentarer og forslag til opskriften